Pages

18 lut 2014

PRZEPIS NA... TAJSKIE CURRY Z KURCZAKIEM

Danie jest banalnie proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne, jeśli macie ochotę na coś ostrzejszego.

SKŁADNIKI:
podwójna pierś kurczaka
puszka mleczka kokosowego
2 cebule (pokrojone w grubszą kostkę)
3 papryki (pokrojone w grubszą kostkę)
2-3 łyżki czerwonej pasty curry
trawa cytrynowa
olej
sól, pieprz
ryż basmati




PRZYGOTOWANIE:
Zaczynamy od piersi kurczaka, którą kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy a następnie smażymy. Mięso odkładamy i smażymy cebulę. W momencie kiedy cebula jest miękka, dodajemy paprykę i smażymy przez 2-3 minuty. Na koniec łączymy wszystkie składniki: do warzyw dodajemy mięso, pastę curry, mleczko kokosowe i trawę cytrynową (lekko rozgniecioną, aby mogła uwolnić aromat). Wszystko dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Podajemy gorące z ryżem basmati. Smacznego!


tajskie curry z mleczkiem kokosowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz